Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Στυγνή δολοφονία εργαζομένων

Πόνος και οργή για τη δολοφονία τριών εργαζομένων της Marfin μετά από ρίψη μολότοφ σε υποκατάστημα της τράπεζας επί της οδού Σταδίου. Το υποκατάστημα τυλίχθηκε στις φλόγες και οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία. Πρόκειται όμως για θηριωδία, για στυγνή δολοφονία καθώς όπως προκύπτει από μαρτυρίες οι "γνωστοί - άγνωστοι" κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά στο κτήριο αν και γνώριζαν ότι μέσα υπήρχαν άνθρωποι!

Επεισόδια και φθορές σημειώθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της μεγαλύτερης σε όγκο πορείας των τελευταίων χρόνων, εναντίον των οικονομικών μέτρων. Ένταση και στο Σύνταγμα, όπου διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Την οδύνη της εξέφρασε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, ενώ το υπ. Προστασίας του Πολίτη δεσμεύθηκε ότι θα συλληφθούν οι δράστες,

Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγική ήταν η κατάληξη της μεγάλης κινητοποίησης εναντίον των οικονομικών μέτρων. Τρεις άνθρωποι, εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της Marfin επί της Σταδίου 23, έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χώρο. Πρόκειται για την Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών. H 32χρονη ήταν έγκυος.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσάφτης, που εξέτασε τα πτώματα πριν μεταφερθούν στο νεκροτομείο, ο θάνατός τους οφείλεται σε ασφυκτικά αίτια, λόγω του πυκνού καπνού. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στο κλιμακοστάσιο μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου, πιθανότατα ενώ προσπαθούσε να κατέβει στο ισόγειο για να ξεφύγει, η μία γυναίκα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου, ενώ η τελευταία κοντά στο μπαλκόνι, ενώ προσπαθούσε να βγει για να πάρει αέρα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:00, όταν επί της οδού Σταδίου εκινείτο ο κύριος όγκος των διαδηλωτών του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας, πέταξαν βενζίνη στο εσωτερικό της και μετά βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα το κτίριο να τυλιχτεί στις φλόγες. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τέσσερα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: